b L o g dayA !
Owner Belog



->dayah jamil :)
->owner of this blue Blog
->blog ni semua tentang cerita aku. Suka, kecewa, ketawa, nangis, gembira, sedih, geram, marah. Aku tulis ikut apa hati aku cakap and apa hati aku rasa. Aku tak pandai nak luah ke manusia, jadi blog ni peneman setia aku untuk jadi tempat luahan perasaan aku.


Nagivation Tab

kisah hidup biodata find me!


Goal Hidup

My goal 10 years from now:
get my first class degree
dapat kerja lepas/b4 grade
buat bisnes ikan tilapia
kahwin before 27 old


Previous Entry


Scream Here


Credit Time

Template by : Ainna Zieyha
Basecodes by : Liyana Aina
Background : Ainna Zieyha
Stuffs by : Aina Hanani
Best view : Google Chrome only

Sacrified
Wednesday, April 29 | Wednesday, April 29, 2015 | 0 comments
Buat pengetahuan kau
Aku dah lama letakkan diri aku kt tempat ketiga
Tapi entahlah
Sejak kebelakangan ni aku rasa benda tu akan berubah
Mungkin akan letakkan diri aku untuk yang pertama pulak
Mungkin betul apa orang cakap
Bila nampak sesuatu kesalahan
Jangan mencari punca tetapi carilah penyelesaian
Dah banyak kali diulang
Banyak kali didengar
Banyak kali juga dilafaz dari bibir yang berlainan hatinya
Tapi awak tahu tak ?
Takada makna pon kata-kata tu
Kita masing-masing punya hati
Ada masalah masing-masiing
N mungkin aku yg salah dalam hal ni
Tapi tak tahu kenapa aku rasa mcm berat nk terima
Yes , kalau aku memg sedar n tahu 100% masalah tu
Memang berpunca dari aku .
Then , aku terima
Tapi hati aku mcm menolak utk terima
Aku dah bina benteng negatif ke tentang mslah ni?
Yes , terkadang aku mengaku
Susah untuk fahami aku
Tak semua tahu aku ni macam mana
Jadi tak guna kau judge aku
Dengan mata kasar kau je
Aku memang seorang yang heartless
Jangan judges orang dengan mata kasar sahaja
Kau tak tahu keadaan dia macam mana
Yes , aku pon tak faham keadaan kau macam mana
Cuma aku tahu kau seorang yang beremosi
N aku memang tak suka dengan perkara yang beremosi
Sebab tu aku macam ni.
Sekian
Selamat malam
*ceritarekaan